Nerespectarea datei indicate de receptie finala a unui imobil

20 august 2019 25

Buna ziua! E posibil ca data darii in receptie finala a complexului locativ sa fie indicata diferita in contractele de vanzare-cumparare incheiate cu diferiti cumparatori in acelasi complex locativ?
Spre exemplu :
- am cumparat un apartament intr-un complex neterminat, in contractul de vanzare-cumparare este indicata o data de dare in receptie finala;
- din discutiile cu alte persoane, care la fel au procurat apartamente la aceeasi companie, am aflat faptul ca la ei toti sunt indicate date diferite de dare in receptie finala.
Este legal acest lucru ?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
***
Nu ca nu este legal - Nu este logic.
Termenul se atribuie la bloc, nu la apartament. Nu poti da in exploatare un apartament dintr-un bloc care nu este dat in exploatare.
Oricum, investitorul care are indicata in contract cea mai apropiata data - va putea pretinde executarea... mai detaliat obligatiei de dare in exploatare la data respectiva. Si asta cumva va beneficia si celorlalti investitori.
Pentru asemenea practici, ar trebui sa solicitati in comun antreprenorului incheierea unui acord aditional la toate contractele care prevad date mai tarzii, iar in caz contrar sa il somati ca veti depune plingere la agentia pentru protectia consumatorului si la consiliul concurentei pentru practici comerciale abuzive si inselatoare.

21 august 2019