Nu am primit salariul asupra caruia am convenit si am fost concediat

20 martie 2021 57

Buna. Am fost angajat la lucru, in a 3 zi de lucru am adus toate actele pentru angajare si ne-am inteles asupra unui salariu de 4 mii lei lunar. In realitate am primit doar 3 mii lei si nicio explicatie de ce 4 mii. Am lucrat 4 luni si am cerut contractul de munca, la care mi s-a spus sa nu mai vin la munca. Ultimul salariu nu l-am primit, mi-au spus ca nu am fost angajat oficial si nici n-o sa primesc ultimul salariu. Ce sa fac?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bine ai venit pe yAvo!
***
Esti in drept sa te adresezi la Inspectoratul de Stat al Muncii, unde sa expui exact ce ai scris in postarea de aici, sau poți sa te adresezi direct in instanta de judecata, unde poti solicita plata salariului restant, dobanzi de intarziere pentru neplata la timp,... mai detaliat si restabilirea la locul de munca.
Va trebui sa convingi instanta ca raporturile dintre voi au fost raporturi de munca. In acest caz, nu mai conteaza daca a fost sau nu incheiat un contract de munca. Pentru neincheierea contractului de munca raspunde angajatorul, dar asta nu inseamna ca nu a existat un raport de munca.
Important ca ai prestat munca si ai primit salariul - asta e suficient pt a demonstra ca ai fost angajat.
Pastreaza dovezile privind plata salariului, eventual daca le ai trimis vreun CV, sau ai alte acte si corespondenta cu ei.
Daca simti ca ai nevoia de asistenta juridica detaliata la acest subiect, contra plata, poti sa ma contactezi la adresa de email.

23 martie 2021