Nu am primit bursa

25 septembrie 2020 48

Buna ziua. Sunt masterand si nu am primit bursa completa. Ce pot face ca sa primesc bursa pe toate lunile?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Cristian Papanaga
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor

Denis,

vă recomand să scrieți o cerere.

În cerere faceți trimitere la HG Nr. 1009 din 01-09-2006 https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=120677&lang=ro#. În hotărârea respectivă, vedeți cuantumurile burselor de studii pentru studenţii din învăţămîntul superior. Faceți calcule și indicați suma totală restantă.

Anexați la cerere orice dovezi (ex. extrase de la bancă) etc. care vă permit să... mai detaliat demonstrați care este suma totală restantă.

Cererea va fi depusă în 2 exemplare în anticamera rectorului. Un exemplar îl luați cu dvs., pe care să fie indicat numărul de intrare.

Dar înainte de aceasta, ați putea merge cu o audiență la decan / rector și să discutați amiabil. Să vă expuneți punctul dvs. de vedere într-un mod inteligent.

Vedeți care cale o alegeți.

Totodată, plata întârziată intenționată cu mai mult de 2 luni a burselor este sancționată conform alin. (2) al art. 57 din Codului contravențional. https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=122739&lang=ro#

Sfatul meu este că dvs. trebuie să obțineți sumele restante și nu să încingeți spiritele! Încercați să fiți diplomat în acest sens.

Succese!

28 septembrie 2020