Nu am rambursat 2 credite si au avut loc deja procesele de judecata

6 aprilie 2024 3

Buna ziua! Am luat 2 credite de la aceeasi companie de microfinantare, insa din motive de sanatate nu le-am putut rambursa. Pe portalul instanelor de judecata am gasit informatia precum ca am avut doua dosar, unul pe 13 decembrie 2023, iar altul pe 14 martie 2024. Potrivit informatiei gasite, dosarul din 13 decembrie are statut de executare, dar nu mi-a venit nicio notificare de la executor. Am sunat creditorul, care m-a asigurat ca pana pe 14 aprilie am timp si pot achita o parte din datorie. Daca imi vine salariu pe card, nu vor fi blocati banii? Cum pot sa aflu la care executor judecatoresc se afla dosarul meu? E posibil ca ambele dosare sa fie exepediate in acelasi timp executorului judecatoresc? In cat timp ajunge un dosar la executor dupa incheierea procesului? Ajutati-ma, va rog, cu un sfat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,
Înaintarea unui document executoriu se face de creditor unui executor judecatoresc. Respectiv, privitor de la hotarîrea de pe 13.12.2023 întrebați OCN-ul, sau va adresati cu o cerere către UNEJ (contra plată) să vi se comunice în gestiunea cărui executor se află la titlul executoriu.
Privitor la hotărîrea de... mai detaliat pe 14.03.2024, aveti termen pentru depunerea apelului pînă pe 15.04.2024.
Eliberarea titlului executoriu se face la solicitarea reclamantului, adică OCN odată ce hotărîrea este definitivă/irevocabilă, la caz hotărîrea din 14.03.2024 nu este irevocabila. Respectiv, din astea două doua un titlul ar putea fi înaintat spre executare.
Conturile/cardurile dvs bancare vor putea fi sechestrate prin intentarea proceudurii de executare, dacă pînă azi nu aveți pus sechestrul pe card cel mai probabil procedura execuțională nu a fost intentată, de regula banca anunță prin mesaj sechestrarea conturilor.
Urmează să cunoașteti că în marea majoritate a contractelor de credit a OCN-urilor persită clauze abuzive, care pot fi anulate de către instanța de judecată. Vă recomand ca în cazul în care depistați astfel de clauze în contrcatele încheiate de dvs să acționați.
Succes!

7 aprilie 2024