Nu mi-a fost plătită îndemnizația de tânăr specialist

4 noiembrie 2020 168

Buna ziua. Am absolvit Universitatea de Stat din Moldova, facultatea Biologie si Pedologie in anul 2015. M-am angajat in 2017 in mediul rural ca profesor de geografie, nu puteam mai inainte deoarece am fost in concediu de maternitate. Nu mi-a fost plătită atunci indemnizația unică de tânăr specialist angajat in mediul rural, cu motivația de la Consiliul Raional că nu am avut repartizare de la instituția absolvită. În anul când am absolvit facultatea, niciun student din grupa mea nu a primit repartizare. Pot să benificiez totuși de această indemnizație, având în vedere că au trecut deja 4 ani de la angajare?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Conform alin. 5, art. 134, Codul Educației:

(5) Absolvenții instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară, beneficiari ai programelor acreditate în domeniul general de studiu Științe ale educației sau într-un domeniu echivalent, care și-au făcut studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de... mai detaliat studii, indiferent de forma de învățământ, absolvenții programelor corespunzătoare ai instituțiilor de învățământ din străinătate, acreditate în condițiile legii, inclusiv absolvenții care au cumulat studiile cu activitatea pedagogică, ulterior angajați în instituții de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, beneficiază, în primii trei ani de activitate didactică de la repartizare, de indemnizații din mijloacele bugetului de stat în modul stabilit de Guvern, achitate prin intermediul bugetelor unităților administrativ-teritoriale de nivelul al doilea și bugetului UTA Găgăuzia.

Deci, acestea sunt condițiile stabilite de lege, studiile pe locuri cu finanțare de la bugetul de stat sau cu taxă de studii, angajați în instituții de învățământ prin repartizare de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării etc.

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=123537&lang=ro#

Servus

4 noiembrie 2020