Nu mi se acorda concediul anual

5 august 2020 52

Buna ziua. Din data de 15 martie stam acasa din cauza pandemiei. Eu vreau sa-mi iau concediul anual, am 30 de zile, dar nu vor sa mi-l acorde. Cum se va calcula concediul, daca ultimile luni n-am lucrat - am fost in somaj tehnic si ne-au achitat cate 2 mii de lei. Acum ne-au spus sa luam concediu din cont propriu.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua!
Privind concediul anual de odihnă, Codul Muncii prevede că ele se oferă conform programului de concedii anuale întocmite de angajator de comun acord cu reprezentanții salariaților. Programarea concediilor este obligatorie.
Totuși, presupun că la unitatea unde sunteți angajat nu există un asemenea calendar al concediilor. În acest caz, cererea... mai detaliat dvs de acordare a concediului poate fi refuzată doar dacă angajatorul argumentează că acordarea concediului va afecta buna funcționare a unității. În orice caz, angajatorul nu poate să vă limiteze dreptul dvs la odihnă.
Concediul neplătit nu poate fi impus de către angajator! Acesta se acordă doar în baza cererii salariatului și pentru necesitățile salariatului. Pentru angajatori sunt alte soluții în circumstanțele actuale, una dintre care este șomajul tehnic despre care ați menționat. Dacă va insista în continuare să scrieți cerere de acordare a concediului neplătit, sunteți în drept să nu o faceți și să sesizați Inspecția Muncii.
Mult succes!

6 august 2020