Nulitatea absoluta a contractului de locatiune a unei incaperi

14 decembrie 2018 98

Judecata a decis ca contractul de locatiune este lovit de nulitate absoluta. Eu sunt obligata sa eliberez incaperea, ori intai trebuie sa mi se restirue toate cheltuelile: de chirie, reparatie? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Maria,

Legislația prevede că actul juridic nul încetează cu efect retroactiv din momentul încheierii. Dacă din conţinutul său rezultă că poate înceta numai pentru viitor, actul juridic nu va produce efecte pentru viitor.

Ca urmare fiecare parte trebuie să restituie tot ceea ce a primit în baza actului juridic nul,... mai detaliat iar în cazul imposibilităţii de restituire, este obligată să plătească contravaloarea prestaţiei.

Dvs. urmează să eliberați încăperea închiriată iar locatorul să vă restituie cheltuielile suportate pentru reparați (îmbunătățirile aduse imobilului). Deja coordonați cu locator modul de returnare a sumei respective.

Dacă aveți întrebări suplimentare vă sunt la dispoziție.

14 decembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Având in vedere că contractul de locațiune este un contract cu executare succesivă, anularea acestuia nu are ca efect obligația locatorului de a restitui locatarului chiria achitata pe perioada anterioara.

Referitor la reparatiile efectuate, Dvs puteti pretinde restituirea acelor cheltuilei, daca aveti dovezi despre cuantumul lor, si... mai detaliat daca u fost efectuate cu acordul locatorului.

15 decembrie 2018