Numere straine

15 noiembrie 2018 163

Buna ziua! Ma intereseaza: daca masina cu numere romanesti este scrisa pe companie, iar eu sunt angajat oficial la aceasta companie, pot aduce in RM masina respectiva si pe ce termen pot circula aici. Mersi mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul imobiliar

Bunurile care nu sunt supuse înregistrării în conformitatea cu normele juridice, nu pot constitui bunuri patrimoniale la aportul social al companiei, adică bunuri în proprietatea societăţii comerciale.
Prin urmare, bunurile străine nu pot fi considerate bunuri în proprietatea persoanei juridice atât timp cât acestea nu sunt înregistrate în Republica Moldova.
Cu atât... mai detaliat mai mult, legistalţia vamală stabileşte doar dispoziţii ce se referă la persoana fizică care a intrat pe teritoriul RM cu un mijloc de transport străin .
Dar iarăşi pentru persoana fizică, termenul de şedepe pe teritoriul RM este de 180 de zile cu condiţia achitării taxei - vinietei.
Dar în situaţia când persoana juridică este înregistrată în RO şi deţine în proprietate autovehiculul, păi atunci prevalează regulile prevăzute de codul vamal cu privire la admiterea temporară.

15 noiembrie 2018