Numere străine

3 decembrie 2018 111

Buna ziua. Dețin un autoturism cu volanul amplasat pe partea dreapta și am fost oprit in dimineața acestei zile și am fost preintampinat ca nu am voie sa circul pe teritoriul Republicii Moldova nici pe timp de zi, invocând ca e o lege proaspăta. E adevărat?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Stefan,

Conform pct.2 al Regulamentului circulaţiei rutiere, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, în Republica Moldova vehiculele se conduc pe partea dreaptă a carosabilului în sensul de mers.

Se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor care au volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale, cu... mai detaliat excepţia vehiculelor aflate în traficul internaţional.

De asemenea, potrivit prevederilor pct.104 al Regulamentului menționat mai sus, este interzisă deplasarea pe drumurile publice, pe timp de noapte, a autovehiculelor care au volanul amplasat pe partea dreaptă a axei longitudinale, cu excepţia celor aflate în traficul internaţional în tranzit.

Conform pct. 7 al Regulamentului circulaţiei rutiere, timp de noapte – intervalul de timp cuprins între sfîrşitul amurgului şi revărsatul zorilor.

Ca urmare Dvs. puteți circula doar pe timp de zi cu automobil care are volanul amplasat pe partea dreaptă.

Aceste sunt prevederile legislației în vigoare la moment.

3 decembrie 2018