O vecină mi-a lovit copilul

17 mai 2022 24

Bună ziua. Copilul meu are 4 ani. Două zile în urmă se juca cu sora lui mai mare (în vârstă de 8 ani) în curtea blocului. Eu îi verific fiecare 5-10 minute la geam (locuim la etajul 2 și ori de câte ori ei se joacă în curte, geamul e deschis și eu îi văd și îi aud tot timpul). O doamnă în vârstă l-a lovit pe copilul meu de 4 ani peste mâini și l-a alungat de pe terenul de joacă, numindu-l cu cuvinte urâte. Eu am ieșit îndată afară, am sesizat poliția. Sectorista, după ce a audiat-o pe doamna menționată, mi-a spus că în afară de o preîntâmpinare în scris nu-i poate aplica altă pedeapsă, deoarece doamna e la prima contravenție. Evident că eu nu sunt de acord cu această soluție. Ce pot face în acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Țurcan
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua Cristina.

Aveți dreptul de a depune plângere împotriva doamnei care a agresat copilul Dvs. în ordinea art. 287 Huliganismul conform Codului penal în adresa Procuraturii de la domiciliul Dvs. Urmează să cereți prejudicii care trebuie să fie admise în cadrul acțiunii Dvs. civile în cadrul cauzei penale. Solicitați o... mai detaliat sumă rezonabilă pentru acest caz. Dacă recepționați refuz în pornirea cauzei penale urmează în termen de 15 zile să contestați inacțiunile Procuraturii la procurorul ierarhic superior. Apoi în termen de 10 zile contestați refuzul procurorului ierarhic superior la judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Dacă prin Încheierea judecătorului de instrucție se refuză în admiterea plângerii Dvs. Ultima soluție este scrierea unui Recurs împotriva Încheierii judecătorului de instrucție în termen de 15 zile către Curtea de Apel Chișinău. Aceste acțiuni necesită a fi întreprinse strict în termen. Legea nu admite întârzieri fără justificare.

E important să indicați toate datele de identitate, toate împrejurările care vă sunt cunoscute. Indicați datele Dvs. de contact, numele, prenumele, datele de naștere etc. Orice detaliu contează și trebuie meticulos documentat.

18 mai 2022