Obtinerea titlului de autentificare a dreptului deţinătorului de teren

12 decembrie 2018 53

Buna ziua. Certificatul de mostenitor testamentar din 24.08.1994 stipuleaza obtinerea ca mostenire (in rezultatul decesului bunicului meu) a unei case de locuit, terasa, bucatarie etc. „aflata pe un lot de pamint” in s. Macaresti si care „apartin succesorului in baza legimatiei de inregistrare eliberata de HIT Ungheni la 15.06.1994”. Potrivit extrasului din decizia primariei Macaresti emisa in 1993, terenul aferent acestei case de locuit a fost atribuit (conform Codului Funciar) bunicului.
Primaria Macaresti refuza eliberarea titlului de autentificare a dreptului deţinătorului de teren pe numele meu (in calitate de mostenitor), motivand ca decizia a fost emisa dupa decesul bunelului (1992) si inainte de emiterea certificatului de mostenitor testamentar. Prin urmare, responsabilul din cadrul primariei Macaresti a propus ca tatal meu (fiul bunelului meu) sa se adreseze in instanta de judecata pentru a obtine acest titlu. Ce argumente pot inainta primariei ca sa elibereze acest titlu pe numele meu in calitate de mostenitor? Sau nu am dreptul de a solicita acest titlu?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Dreptul Dvs. la titlu depinde de dreptul pe care il avea persoana decedata (pe care o mosteniti). Probabil, este corect daca va adresati in instanta ca sa obtineti hotarire care sa constate ca persoana decedata a avut dreptul la titlu, ca titlu trebuie sa fie eliberat de autoritatile locale... mai detaliat Macaresti si ca succesorul este in drept sa obtina acel titlu in baza mosternirii.

14 decembrie 2018