Ordin de eliberare, art. 86.1 h)

6 iulie 2020 72

Un angajat nu s-a prezentat la lucru timp de o saptamana (22.06-30.06). L-am telefonat, i-am scris pe diferite canale sociale, am solicitat explicatii in scris pe 30.06. Pe 01.07 am primit niste explicatii prin skype (la prima vedere - neintemeiate). Tot pe skype, angajatul a solicitat concediu neplatit, dar cand a fost telefonat cu privire la refuzul privind acordarea acestuia, nu a mai raspuns la telefon (02.07, 03.07). Am formulat actul de constatare a absentei cu data de 03.07 pe care urmeaza sa-l expediem prin posta. Intrebare: cu ce data facem ordinul de eliberare? Cand se considera ultima zi de lucru a angajatului? Va multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Dați să clarificăm pentru început momentul cu privire la atitudinea angajatului vis a vis de absență și anume: angajatul trebuie să își asume obligația de a anunța motivele absenței de la muncă totodată să probeze prin diferite mijloace iar în cazul în care nu o face este pasibil de... mai detaliat a fi concediat potrivit normei indicate de dvs mai sus.

Dvs ați întreprins măsuri eficiente desigur în raporturile existente dar toată grija urma să o ducă salariatul.

Cu privire la concedierea acestuia, formulați actul de constatare din ziua absenței și pînă în ziua în care intenționați să faceți ordinul de concediere.

6 iulie 2020