Parcare in curtea blocului

9 septembrie 2020 138

Buna ziua. Recent am cumpărat apartament într-un bloc cu 5 etaje in sectorul Botanica. In curtea blocului nu sunt amenajate locuri de parcare, dar fiecare locatar care are mașină și-a improvizat care și cum a putut, unii pe trotuar, alții pe marginea opusă, doar că majoritatea au turnat beton pentru că bordura este înaltă și mașina nu poate fi parcată altfel. Respectiv fiecare are locul lui. Am văzut într-o zi pe cineva din scara vecină că a turnat cement, nu a ieșit nimeni să spună nimic. Noi am găsit un loc liber și am amenajat locul de parcare noaptea târziu, menționez că fără gălăgie, doar că a ieșit o vecină din scara vecină și a început a striga in gura mare că fiecare vine aici și face ce vrea și că ea cheamă poliția. A strigat cat a strigat, dar poliția nu a mai chemat. A doua zi s-a parcat altcineva pe locul acela și a zis că el demult acolo se parca și a ajuns la înțelegerea că o să ii dea soțului materiale să își facă alaturi alt "prag". Acum vrem totuși să facem că permanent avem probleme că ba ne parcam pe locul unui, ba pe locul altuia, și știu că nu există lege care să interzică parcarea in curtea blocului, dar totuși dacă se găsește vreo tanti sa cheme politia putem primi amendă pentru că am turnat "pragul de beton"? Menționez că majoritatea sunt in varsta și pe ei nu-i interesează nici cîtuși de puțin dacă ai tu unde parca mașina sau nu.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua Alina,

Toate persoanele indicate de dvs în speță nu dețin absolut nici un drept asupra terenului proprietate publică sau proprietate a blocului unde toți locatarii au drepturi egale.

Prin urmare, nimeni nu poate pretinde la un loc anume sau nu poate restricționa ca dvs să vă parcați mașina unde doriți,... mai detaliat desigur cu respectarea RCR.

Amenda pentru cele descrise de dvs nu aveți de ce primi, or unii agenți constatatori sub diferite forme pot califica acțiunile dvs ca samavolnice sau altceva pentru a vă aplica o amendă contravențională dar îi va fi greu să facă dovada/probeze că dvs ați comis ce ați comis.

totuși dacă dvs nu ați îngradit nimic, puțin probabil să fiți sancționată or turnarea pragului de beton nu prejudiciază și necesită nici o autorizație.

încercați să luați legătura cu Asociația blocului dvs locativ, știu că sună absurd pentru că prezum că blocul este vechi și asociația sau APLP-ul practic stă în umbră dar totuși aceștia pot veni cu o soluție sau cel puțin ei sunt cei apți și învestiți întru rezolvarea acestor conflice ce țin de curtea blocului.

O altă alternativă ar fi să vă adresați preturii Botanica să vină cu o reacție și rezolvare a problemei, de ex să solicitați mai mulți locatari printr-o cerere comună amenajarea curtții blocului sau amenajarea locurilor de parcarea.

10 septembrie 2020