Parcare în curtea casei

17 februarie 2021 40

Bună ziua. Azi am primit amenda pentru parcare neregulamentara. Am parcat mașina in curtea casei. Din cuvintele polițistului, am parcat în intersecție și acolo interzisă parcarea. În acest loc se parchează de obicei 5 automobile ale locatarilor și nu este niciun semn care ar interzice parcarea. Potrivit polițistului, din cauza automobilului meu nu a putut trece o mașină de gunoi, ceea ce nu este adevărat. Politistul a cerut permisul de conducere și pașaport tehnic, și a mers în automobilul de serviciu. Am crezut că vom face acord de colaborare, dar s-a întors cu amenda scrisă. Eu nu am semnat procesul-verbal din cauza ca am insistat sa fie facut acord de colaborare. Vreau să vă întreb dacă legea îmi permite să mă parchez în curtea casei? Pot eu sa dovedesc că polițistul a încălcat dreptul meu la perfectarea acordului de colaborare și să obțin anularea amenzii? Ce mă așteaptă mai departe, dacă nu am semnat procesul-verbal?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Serghei Sandu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Trebuie să contestaţi Procesul-verbal de contravenţie pentru că învinuirea nu trebuie să se bazeze pe insinuări sau presupuneri.

18 februarie 2021

Cum eu pot sa contestez procesul verbal, daca eu nul am. Eu am scris ca polițistul a scris amenda pe numele meu, eu pe această amenda nu m-am semnat, adică această amenda a rămas la dumnealui.

18 februarie 2021