Partajarea apartamentului dupa divort

12 iulie 2018 43

Parintii mei au lasat apartamentul lor mie si fratelui, eu fiind proprietara imobilului. Cand m-am casatorit, am privatizat apartamentul cu sotul, fratele nu a partcipat la privatizare dar este rezident pana in prezent. Am divortat, dar avem in comun un baietel. Sotul a ramas in apartament si pretinde la partajarea apartamentului, iar eu cu copilul stau in gazda. Care sunt drepturile ambilor asupra apartamentului, inclusiv dreptul fratelui?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua,
În primul rand urmează a fi analizate actele din procedura de privatizare. De stabilit când au decedat părinții, când a avut loc semnarea contractului de vânzare-cumpărare cu transmiterea bunului în proprietate privată.
Aceasta este necesar pentru a stabili dacă s-au încălcat sau nu drepturile fratelui dvs.
Ulterior, reieșind din aceasta... mai detaliat se poate de solicitat partajul bunurilor proprietate comună. Totodată ați putea solicita ca instanța sa va adjudece o cota parte mai mare din imobil, reieșind din faptul ca copilul locuiește cu Dvs.

La moment, însă, reieșind din ceea ce ați redat, dvs cu soțul sunteți proprietari a bunului imobil și respectiv se supune partajului, deoarece în raport cu bunul dat se aplică prevederile legale referitor la regimul legal al bunurilor,ce presupune ca bunurile dobândite in căsătorie sunt bunuri proprietate comună în devălmașie.

13 iulie 2018