Partajarea averii dupa 6 ani de la divort

27 februarie 2020 45

Cine imi poate explica cum are loc procedura de partajare in cazul cand divortul a fost obtinut 6 ani in urma? Atunci nu am cerut partajarea bunurilor. In acesti ani am locuit impreuna, dar nu mai este posibil de continuat convietuirea. In familie avem un copil minor si un copil care a atins majoratul. Ambii copii sunt la intretinerea mea (mamei), tatal lor nu contribuie cu nimic la cresterea lor. Sunt nevoita sa plec cu copiii din propria casa si sa stau in gazda. Vreau sa partajez imobilul dobandit in timpul casniciei, dar inteleg ca pe cale amiabila nu va fi posibil. El refuza categoric orice discutii la acest subiect. Dupa divort, am facut reparatie capitala prin care am imbunatatit considerabil imobilul, dar am contribuit financiar doar eu.
Pot cumva sa obtin o cota-parte mai mare, daca am la intretinere copiii si am contribuit mai mult financiar la imbunatatirea acestui apartament? In caz ca el refuza categoric sa paraseasca apartamentul, executorul judecatoresc il poate cumva impune sa ne permita vanzarea apartamentului?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Alexandru Lungu
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte domenii

Urmează sa înaintați o cerere de chemare in judecata, unde să argumentați aportul dvs. mai mare la îmbunătățirea casei, prin urmare instanța ar putea să vă acorde o cotă parte mai mare.

Exista posibilitatea de partajare in natura, ori sa vindeți, ori casa i se atribuie unu soț in intregime care... mai detaliat achita o sumă celuilalt soț. Aceste detalii urmeaza a fi clarificate pe parcurs.

28 februarie 2020