Pensia alimentara nu a fost achitata de cateva luni

8 august 2022 156

Buna! Fostul sot nu achita deloc pensia alimentara de cateva luni, datoria este deja considerabila. Am solicitat executorului judecataresc sa scriu o cerere ca sa-i aplice amenda. Executorul imi zice ca fostul sot nu lucreza oficial si sansele ca acesta sa achite amenda sunt practic nule. Imi tot zice sa astept. Este adevarat ce zice? Spuneti-mi, va rog, ce sa intreprind deoarece am obosit sa umblu dupa executor, care ma tot amana. Exista vreo lege care sa oblige astfel de tati sa-si faca datoriile de parinte sau unica solutie este decaderea din drepturile parintesti? Multumesc frumos.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

În situația în care soțul nu dispune de careva venituri întradevăr executorul nu este în puterea de a vă garanta achitarea pensiei alimentare, acesta poate daoar să aplice față de debitor diferite măsuri de asigurare care ar duce la achitare, dvs puteți formula o cerere în scris în adresa... mai detaliat acestuia cu solicitarea de a efectua calculul restanțelor și aplicarea măsurilor mai aspre față de debitor.

Totodată, Codul Familiei prevede neplata pensiei alimentare ca temei de decădere din drepturile păritești. Pentru astea urmeză să vă angajați un avocat să să inițiați procesul în judecată cu privire la decăderea din drepturi.

10 august 2022