Pensia alimentara pentru copii minori

8 octombrie 2020 250

Buna ziua! Saptamana aceasta am fost chemat la judecata pentru a stabili pensia alimentara pentru doi copii minori. Eu am adus certificatul de salariu lunar (2.030 lei), lucrez oficial. Judecatorul a stabilit o suma de 1.000 lei pentru fiecare copil (2.000 pentru ambii), dar problema este ca eu nu am de unde sa achit aceasta suma. Spuneti-mi, va rog, daca sunt sanse sa atac la Curtea de Apel aceasta hotarare? Sau ce as putea face? Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 3

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna, dl. Alexei dă să vedem ce spune Codul Familiei Articolul 75. Cuantumul pensiei de întreţinere încasate pentru copilul minor.

(1) Pensia de întreţinere pentru copilul minor se încasează din salariul şi/sau din alte venituri ale părinţilor în mărime de 1/4 - pentru un copil, 1/3 - pentru... mai detaliat 2 copii şi 1/2 - pentru 3 şi mai mulţi copii.

(2) Cuantumul cotelor stabilite la alin.(1) poate fi micşorat sau majorat de instanţa judecătorească, ţinîndu-se cont de starea materială şi familială a părinţilor, de alte circumstanţe importante.

(3) În cazul în care unii copii rămîn cu un părinte, iar alţii - cu celălalt, pensia de întreţinere plătită în favoarea părintelui mai puţin asigurat se stabileşte într-o sumă bănească fixă, determinată conform art.76. Așadar, DVS dacă o să apelați la Curtea de Apel, trebue să aduceți probe, că starea materială a DVS e șubredă, prectic vă rămîne 30 lei la întreținere, poate nai aveți pe cineva la întreținere, vre-o familie nou formată, părinți ( mamă, tată ) sau alte persoane. Condiții, unde vă aflați ( casă, apartament nelocuibili ), toate aceste se poate de căpătat la primărie ( certificat, informații ). Da legea nu e departe DVS, dar aste e situația.

9 octombrie 2020

Multumesc de ajutor.

9 octombrie 2020

Dar prin lege acuma ma impune sa achit din data depunerii cererei, la care se primeste o suma mare pentru mine si nuam deunde sa iau acesti bani, cuatit maimult nuam sapot sai intorc

9 octombrie 2020