Pensia alimentara pentru copil

29 martie 2018 30

Buna! Fostul sot nu achita pensie alimentara de aproape 4 ani. Am hotararea judecatorului, care a decis ca trebue sa achite 1.280 lei lunar. Executorul i-a pus interdictie peste tot, iar el sta la parinti in casa si spune ca nu are bani. Spuneti-mi, va rog, cum ar putea sa-l oblige sa achite, copilul are necesitati, este la scoala.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
In cazul d-stră urmează ca executorul să facă un efort pentru a determina sursele de venit.

O posibilitate ar fi ca executorul sa interpeleze odată in trei luni măcar informația de la Casa Națională de asigurări Sociale privind existența unui angajator (valabil doar în cazul angajării oficiale). Astfel, solicitînd reținerea... mai detaliat din salariu.

Altă variantă ar fi deplasarea în teritoriu a executorului, adică la locul de trai al parinților acestuia, cu aplicarea de sechestru pe anumite bunuri cu ridicarea acestora (televizor, frigider, alte bunuri ale cărui proprietar nu poate fi identificat) acest lucru va ridica gălăgie chiar scandal, dar are efect.

Încă o metodă ar fi ca executorul judecătoresc să aplice și sancțiuni contravenționale adică amendă, pînă îl va încărca peste cap.

Daca soțul nu se prezintă la executor, ar putea fi intreprinse și măsură de aducere forțată cu ajutorul poliției.

Metode se mai pot identifica ca urmare a scanării activității cetățeanului, problema e ca nu prea există interes.

Succes.

29 martie 2018