Pensia de întreținere a copiilor minori

1 februarie 2019 86

Buna ziua! Sunt în divorț cu soțul de 10 ani. După divorț, instanța de judecată a luat decizia ca fostul soț să achite pensia alimentară pentru întreținerea copilului. Peste un an am retras cererea de achitare a pensiei alimentare si ne-am înțeles cu fostul soț să ne ajute regulat. Ajutorul desigur a fost doar de sărbători, dar în fine le-am trecut și pe acestea cu vederea. La moment am trecut cu traiul cu copilul în alt oraș. Tatăl copilului nici nu-și mai amintește de el. Fostul soț la moment tot lucrează executor judecătoresc. M-am adresat la executorul judecătoresc unde are viză de reședință tatăl copilului să-mi primească cererea, la care el mi-a răspuns că sunt cumătri și oricum n-o să hotărască nimic. M-am adresat și la executorii jhudecătorești din Bălți (eu am viză de reședință în Bălți), la fel mi-au răspund că el e executor judecătoresc și nu se știe dacă voi hotărî ceva, mai bine să hotărâm pe cale amiabilă, dar pe cale amiabilă se primește că tata e doar pe hârtie. Spuneți-mi, vă rog, este vreo lege pentru executorii judecătorești? Ce pot să fac eu și cum să hotărăsc întrebarea în folosul copilului. Vă mulțumesc! Aștept răspunsul Dvs.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Bună Dna Cristina,

Legea este una pentru toți și toți sunt egali în fața legii!

Adresați-vă încă odată laun alt executor judecătoresc, dar nu-i spuneți ca acesta lucrează ca executor judecătoresc, iar dacă vă refuză în primire să vă refuze în scris. Dacă ajungeți la un refuz în scris, depuneți la cel... mai detaliat care îi este cumatru și e competent după domiciliul debitorului și vă recomand să vă luați un avocat să-i dați de înțeles că acțiunile acestuia vor fi verificate și ori de câte ori va fi necesar vor fi depuse plângeri la colegiul disciplinar.

1 februarie 2019

Buna seara! Am depus cerere de încasare a pensiei alimentare la 2 februarie 2019. Desigur executorul judecatoresc a respinsa motivind ca conform hotaririi judecatoresti din 2007 , adresa unde are viza de resedinta sotul este la alt executor. Iam confirmat printr-un certificat de la primarie faptul ca sotul are viza... mai detaliat de resedinta la adresa de pe sectorul dumnealui. Iarasi mi-a respins cererea , motivind ca au relatii de cumatrizm si nu poate sa se ocupe de dosarul dat. A fost depusa cerea la alt executor, coleg de birou cu fostul meu soț. A fost acceptata in sfirsit cererea mea privind incasarea pensiei alimentare. Înca la inceputul lunii aprilie am fost chemata la executorul judecatoresc deoarece tatal copilului nu doreste sa achite 1/4 din salariu, pina la moment nu am nici un raspuns de la executor. Am aflat că tatal copilului a depus o alta cerere în judecata , nu doreste sa achite 1/4 din salariu, dar numai 1/16 motivind ca mai are un copil la intretinere. Este casatorit, sotia tot lucreaza. Copilul meu are probleme mari cu vederea, minimum 2 ori pe an consultam medicii, de asemenea facem tratamente costisitoare, ochelari schimbati, lentile lunar schimbate, etc., eu la fel am probleme cu sanatatea, anual am nevoie de tratamente. Eu am bun imobil scris pe mine, iar el nu are, apartamentul unde locuieste, care de facto e al lui este scris pe parintii lui, de asemenea mai are si 2 automobile, la fel nu stiu daca sunt scrise pe el. Este posibil ca instanta de judecata sa-i accepte cererea si sa primesc doar 0,16% din salariul lui? Va multumesc mult pentru consultatii, astept raspunsul dvoastra.

2 mai 2019