Pensie alimentara

13 mai 2019 44

Buna! Dupa despartirea de fosta concubina, care s-a intamplat in decembrie 2018, fetita noastra comuna de un anisor jumatate a ramas cu mama. Acum am revenit in Marea Britanie la munca si ea stiind lucrul acesta ma ameninta ca ma decade din drepturi daca nu ma duc sa ii semnez un act notarial sa poata pleca din tara tot in Marea Britanie la actualul concubin. In afara de asta, imi zice ca ma da in judecata sa ii platesc pensie alimentara dupa salarul meu de aici, care fluctueaza in functie de agentia prin care muncesc. Poate sa ma decada din drepturi, desi ii platesc 100£ lunar (deocamdata de atata dispun)? Poate obtine printr-un proces judiciar un act care sa ii permita sa scoata copilul din tara fara mine, deoarece nu vad copilul meu in siguranta aici in Marea Britanie, mai ales la un strain? Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

1. Dvs nu puteți fi decăzut din drepturile părintești decât pe motivele prevăzute expres în lege, în cazul dvs aceste motive fiind inexistente mai mult că atât că participați la întreținerea copilului minor.

2. Dvs urmează să achitați suma de bani pentru care ați fost impus de instanța de judecată,... mai detaliat iar la solicitarea mamei acest cuantum poate fi majorat daca ea va demonstra că necesită o sumă mai mare de întreținere și faptul că dvs dispuneți de un salariu mai mare.

3. Stabilirea domiciliului copilului minor peste hotarele țării se face cu acordul celuilalt părinte , adică este nevoie in mod obligatoriu și de acordul dvs acesta fiind în drept să călătorească cu copilul pe o perioadă de până la 3 luni peste hotarele țării fara acordul dvs expres.

13 mai 2019