Pensie alimentară

9 februarie 2019 25

Ma puteți ajuta cu vreo lege în care sa se specifice de către cine și când trebuie hotărâtă pensia alimentară a copilului minor. În hotărârea judecătorească deja definitivă și irevocabilă este stabilit doar că domiciliul minorului este cu mama. A fost vina mamei, a tatălui, a avocaților, a judecătorului că nu este menționată și pensia alimentară? Mama categoric nu vrea pensie alimentara. Este vreo lege să îmi dea acest drept de a refuza ajutorul bănesc al tatălui?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Nu există asemenea lege.
Pensia despre care menționați urmează a fi achitată binevol, în caz de eschivare, se poare impune prin instanță.
Daca din start instanța nu sa expus, înseamnă că nimeni nu a solicitat, cu precizie ar fi vorba de părintele cu care este stabilit domiciliul copilului.
Ajutorul poate fi primit... mai detaliat de bună voie, nu sunteți obligat sau nu puteți fi obligat de al primi,
totuși, acest fapt nu poate și nici nu trebuie sub orice formă sa afecteze drepturile copilului.
În prim rînd, în asemenea cazuri este pus interesul major al copilului, astfel, dacă se refuză ajutorul, iar copilul se află in careva lipsuri/neajunsuri, atunci părintele responsabil de acest fapt poate fi atras la raspundere, mai ales dacă se probează faptul ca acest lucru i se datorează.
În cazul dat, nu poate fi imputat celuilalt părinte faptul că acesta nu are grijă, pe motiv că copilul este minor, iar moftul parintelui nu se va lua în calcul, ba chiar va fi pedepsit, dacă vine în detrimentul unui drept al celuilalt parinte sau chiar copilulu.

9 februarie 2019