Pensie alimentară neachitată

27 noiembrie 2018 53

Buna ziua! Am nevoie de ajutor: tata copilului nu achită pensia alimentară de 1,5 ani, mama acestuia mi-a trimis o suma de bani anul trecut prin posta, la posta nu era menționat că e pensie alimentară. Acum când am depus cerere la executorul judecătoresc pentru a primi pensia alimentară, tatăl copilului refuză să o achite. Mai mult, susține că banii trimiși de mama sa sunt o parte din pensie și vor să acționeze în judecată. Menționez că banii sunt trimiși din numele fostei soacre, care îi vrea înapoi. Ce șanse am în instanță?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

In biblioteca Yavo puteti gasi o mulțime de raspunsuri la acest subiect, prin selectarea câmpului pensia din menu.
Depinde daca aveti sau nu o hotărâre judecătorească de încasare a pensiei de întreținere. Daca e la executare silita, ex judecatoresc trebuie sa intreprinda masurile necesare. Cereți sa aplice sechestre pe bunurile debitorului.
Neachitarea... mai detaliat fara motiv a pensiei poate fi examinata de instanta de judecata si sub aspectul decaderii din drepturile părintești, daca doriți sa inaintati asa cerere.

27 noiembrie 2018
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Cu privire la suma primită de la persoana respectivă, Dvs trebuie sa o considerati ca fiind o plata in contul pensiei. Respectiv se va compensa suma primita cu cele care trebuiau achitate.
In caz contrar, suma încasată de Dvs ar putea fi considerata fara temei juridic, si puteti fi obligata sa... mai detaliat o restituiți.

27 noiembrie 2018