Pensie alimentara pentru 2 copii din salariu de 1200 lei

1 iulie 2017 1262

Am doi copii si sunt divortata de 7 luni, iar fostul sot se roaga sa-l dau la pensia alimentara .Ce suma ii va reveni fiecarui copil daca el oficial are 1200 lei ? Si poate ca banii sa-i puna pe un card si din suma gramadita el sa cumpere alimente si tot cei necesar, adica mie ca mama sa nu-mi dea nici un leu pe mina mea?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Salut Irina,

Pensia de întreţinere pentru copilul minor se încasează din salariul şi/sau din alte venituri ale părinţilor în mărime de 1/4 - pentru un copil, 1/3 - pentru 2 copii şi 1/2 - pentru 3 şi mai mulţi copii, dacă dvs știți că el are alte venituri neoficiale nu ezitați... mai detaliat să anunțați despre acest fapt în instanța de judecată pentru a putea obține o pensie alimentară mai mare probând acest fapt prin martori sau careva cecuri, bonuri etc.

Executorul judecătoresc după emiterea hotărârii cu privire la încasarea pensiei alimentare va putea reține din salariul tatălui suma care trebuie să vă o achite dvs transferândo pe cardul dvs.

Vreau să vă sugerez că dacă tatăl copilului dorește să achite pensie alimentarp pentru copii dvs, atunci puteți împreună să convingeți asupra unei sume fixe pe care o va plăti. Eventual, puteţi semna un contract în care să stabiliţi expres obligaţii reciproce, dar şi suma care urmează a fi achitată.

Cea mai eficientă metodă în aceste cazuri este, totuşi, medierea, sau ajungerea la un numitor comun pe cale amiabilă. Încercaţi să evitaţi procesele de judecată, prin care cheltuiţi dublu, pierzând timp şi neuroni.

Și da acesta paote să procure bunuri necesare copilului, doar că cardul ep care se vor îngrămădi banii va fi al dvs și el nu va avea acces, de aceea cel mai bine este să cumpărați dvs ce considerația fi nevoie, fără a îngreuna situația, ori să ajungeți la un numitor comun prin care acesta să lunat să va aducă careva produse alimentare și alte bunuri în valoare până la suma stabilita de către ambii.

2 iulie 2017