Pensie anticipata

16 februarie 2022 23

Buna ziua. Am studii superioare (1990 - 1995).
1. In perioada 1994 - 2022 am lucrat la o intrepridere (de stat) cu grafic de lucru non-stop, pe 1 salariu - cel putin 168 de ore/lunar. Munceam si in weekend ca sa am 5 zile saptamanal.
2. In perioada 1996 - 2011 am lucrat si la alta intreprindere cu capital de stat, in ture de 24 ore - cel putin 168 ore/lunar, 1 zi din 4. Munceam si in weekend ca sa am orele complete de munca. Muncind in 2 locuri, aveam doar 1 zi de odihna pe luna. Teoretic, cumulativ stagiul de lucru ar fi de 43 de ani. Am si 2 carnete de munca. Am verificat transferurile la CNAS - toate sunt in regula, cu transferuri lunare regulate de la ambele servicii. Cum pot iesi la pensie anticipat daca la ambele servicii am fost tabelat cu zile compelete de munca? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua Adrian,
potrivit legii 156/1998 art. 15 2 alin (1). Pensia anticipată pentru carieră lungă, Dreptul la pensie anticipată pentru carieră lungă se acordă persoanelor care au realizat un stagiu contributiv de cotizare cu 5 ani pentru bărbați și cu 3 ani pentru femei mai mare decât cel... mai detaliat prevăzut la art. 42 alin. (1).
art. 15 (2) alin (4) ensia anticipată pentru carieră lungă se acordă de la data depunerii cererii.
Respectiv este necesar să mergeți la CNAS conform vizei de reședință și să depuneți o cerere prin care veți solicita pensie pentru carieră lungă.
La cererea de stabilire a pensiei anticipate pentru carieră lungă se anexează următoarele documente în original şi copie:
- buletinul de identitate al solicitantului;
- carnetul de muncă sau alte documente ce confirmă stagiul de cotizare (extrase din ordine cu privire la angajare/eliberare, certificate);
- certificatul de căsătorie/divorţ (după caz);
- extras din ordinele de acordare a concediilor de îngrijire a copilului sau documente ce confirmă activitatea în muncă în perioada de 3 ani de la naşterea copilului;

- certificat cu privire la perioadele beneficierii de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă (foi de boală) - la necesitate, conform recomandărilor specialiştilor Caselor teritoriale de asigurări sociale.

17 februarie 2022