Pentru ce categorii de persoane nu se socoate concediul de maternitate?

24 iulie 2017 43

Buna ziua. Lucrez din 2004 in cadrul serviciului grăniceri, acum politia de frontiera. In 2005-2008 și 2011-2013 am stat in concediu de maternitate, avind 2 copii. Anii respectivi nu mi-au fost incluși în stagiul de munca, deoarece conform unei legi pentru militarii, nu se socoate concediul de maternitate. Cit de legal este, dacă codul muncii prevede altfel și dacă am posibilitatea de cistig in judecată. Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua! Conform art. 32 alin. (4) lit. j) di Legea cu privire la statutul militarilor (inclusiv in redactia Legii din perioada anilor nominalizati) -
Perioada concediului pentru îngrijirea copilului se include în vechimea în muncă generală şi în perioada necontributivă a militarului asimilată stagiului de cotizare, în conformitate cu legislaţia... mai detaliat în vigoare, dar nu se include în vechimea calendaristică în serviciul militar.
**
Deci anii respectivi trebuiau sa va fie inclusi in stagiul de munca general, respectiv ati putea avea cistig de cauza in cazul unui proces de judecata.

25 iulie 2017