Pentru functionarea unui magazin online, e nevoie de SRL?

1 noiembrie 2019 24

Buna ziua, domnilor juristi! Detin cateva magazine pe o platforma online din SUA, dar locuesc si platesc TVA in Italia. Doresc sa ma restabilesc in Republica Moldova. Ca sa-mi continui afacerea, este nevoie sa deschid un SRL, sau este o alta modalitate de a achita taxele la stat? Nu doresc sa am probleme cu fiscul. Ma intereseaza si daca SRL are o limita pentru venit. Multumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Alte contravenţii

Buna!

Codul civil al RM prevede următoarele la art. 34 numit "Activitatea de întreprinzător și profesională a persoanei fizice"
(1) Persoana fizică are dreptul să practice activitate de întreprinzător din nume și pe cont propriu din momentul înregistrării de stat în calitate de întreprinzător individual sau în... mai detaliat alt mod prevăzut de lege.
(2) Persoana fizică are dreptul să practice activitate profesională din nume și pe cont propriu din momentul întrunirii condițiilor stabilite de lege pentru aceasta.
(3) Persoana care practică activitate de întreprinzător sau profesională fără a întruni condițiile stabilite de lege pentru aceasta nu poate invoca lipsa calității de profesionist.
(4) Asupra activității de întreprinzător desfășurate fără constituirea de persoană juridică se aplică regulile care reglementează activitatea persoanelor juridice cu scop lucrativ dacă din lege sau din esența raporturilor juridice nu rezultă altfel.


În cazul în care totuși practicați activitate economica care consta în cumpărarea unor produse și revanzarea acestora ar fi recomandabilă înregistrarea unei societăți cu răspundere limitată.
Astfel, bunurile cumpărate pentru desfășurarea activității, cât și produsele cumpărate, ulterior revândut pot fi deduse, fiind impozabil doar profitul.
Pentru aceasta veți avea necesitate de un contabil.

Serviciul Fiscal de Stat oferă consultații gratuite cetățenilor.
Pentru o claritate și siguranță mai mare în modul de impozitare fie recurgeți la o interpelare scrisa în adresa acestora fie contractați o societate de audit precum companiile cu renume la nivel internațional în domeniul auditului și contabilității: PricewaterhouseCoopers sau KPMG.

3 noiembrie 2019

Multumesc mult!

4 noiembrie 2019