Percepor fiscal

28 mai 2018 21

Spuneti-mi, va rog frumos, pot sa ma angajez ca perceptor fiscal prin cumul, fara ca sa ma eliberez de la locul de baza? Va multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vasile Gavrilița
  • Student
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Bună, Elena.

Perceptorul fiscal are statut de funcţionar public şi cade sub incidenţa Legii cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public.

Conform art. 25, alin. (2), lit. c) din această lege, funcționarul public nu este în drept să desfășoare alte activități remunerate prin contract individual de muncă sau prin alt... mai detaliat contract cu caracter civil, în cadrul societăţilor comerciale, cooperativelor, întreprinderilor de stat sau municipale, precum şi al organizaţiilor necomerciale, din sectorul public sau privat, a căror activitate este controlată, subordonată sau în anumite privinţe este de competenţa autorităţii în care el este angajat, cu excepţia activităţilor ştiinţifice, didactice, de creaţie, de participare în proiecte de dezvoltare în domeniul de competență în cadrul autorității în care este angajat şi de reprezentare a statului în societăţile economice.

Interpretând această prevedere, consider că nu puteți să vă angajați ca perceptor fiscal prin cumul. Totuși, contează și care este locul de muncă de bază al dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii, citiți tot art. 25 din această lege – http://lex.justice.md/md/330050/

O zi bună.

29 mai 2018