Perfectare pasaport biometric

14 ianuarie 2018 31

Domnilor, Doamnelor!
Am devenit automat cetatean al RM, insa din anul 2000 ma chinui sa-mi perfectez pasaportul RM si fara succes, la moment e ca din cauza unei executoare, care, sa zic eu a comis o gresala, mai bine zis nu a lucrat la dosarul cu cauza de la inceput, adica din 2006!
Deci in noembrie 2017 am fost impus de situatie sa ma documentez, locuesc in Franta si m-am adresat la ambasada RM la Paris unde am achitat taxa, etc. Fiind sigur ca nu am nimic dosare, datorii, etc. fata de RM, din care am emigrat in 2007, dar dupa o luna am fost anuntat de catre REGISTRU ca sint DEBITOR DE STAT prin demersul executorului judecatoresc si sint in cautare de IP or. Cahul.
Dupa ce doamna cu pricina s-a clarificat, adica si-a facut lucrul conform cerintelor, a fost INCHEEREA executorului judecatoresc ca nu mai sint DEBITOR DE STAT, apropo datoriile au fost achitate integral in 2011, pe cind interdictia a venit in 2017.
Registrul ma informa ca dupa inlaturarea cauzelor care au generat respingerea cererii precedente, mi se va perfecta pasaportul. Cind la eliminarea acestora m-am adresat catre REGISTRUL care prin urmare imi expediaza acelas raspuns datat din 01.11.2017, pe cind incheerea si incetarea de cautare sint datate din 20.12.2017.
In cazul dat cui si ce instante rezolva cazul?
Anticipat va multumesc pentru un raspuns afirmatif!

Jurist comments 1

Download discussion
Nicolae Beschieru
  • Parajurist
  • Dreptul civil

Buna Aurel.
Din relatările Dtră rezultă că erorile sunt cauzate din vina Executorului judecătoresc. Conform legislației (Legea Nr. 113 din 17.06.2010 privind executorii judecătoreşti), executorul este obligat să transmită actele necesare, inclusiv incheerea si incetarea de căutare organelor și instituțiilor respective.
Aveți dreptul să vă adresați cu o plângere către... mai detaliat Consiliul disciplinar al Uniunii Executorilor judecătorești RM, și ulterior către o instanță.

15 ianuarie 2018