Pensia alimentara si perfectarea actelor pentru copil in situatia in care tatal acestuia, de care am divortat, nu isi da acordul

26 aprilie 2021 25

Buna ziua! Sase ani in urma am divortata de tatal copilului meu. De atunci acesta nu a vazut copilul, este plecat peste hotare si achita pensie alimentara in marime de 1.000 lei lunar, care a fost stabilita la momentul divortului, atunci cand acesta nu era angajat. I-am cerut acordul pentru a-i face copilului cetaţenie româna, dar a refuzat. La fel, a refuzat sa semneze pentru viza copilului atunci cand am dorit sa plecam in Canada in vizita la rude. Fiica il stie de tata pe actualul meu soţ, care o creste de mica. Am incercat de mai multe ori sa gasesc solutii amiabile cu fostul soţ, dar nu e de acord cu niciuna. Ma ameninţa ca vine in tara si imi pune restricţii ca sa nu pot ieşi cu copilul dupa hotare. Ce sa fac ca sa-i pot face copilului actele mentionate? Si cum pot cere majorarea pensiei alimentare la un nivel mai adecvat cheltuielilor? Nu pot demonstra veniturile fostului sot care, dupa cum am mentionat, munceste peste hotare. Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Deci, în cazul în care este imposibil de a obșine un acord pentru întocmire acte sau plecări ... acest acor e posibil de obținut prin instanța de judecată, sau prin decăderea din drepturile părintești, atunci, careva acorduri nu vor fi necesare.

rstricții de a părăsi țarea nu vă poate pune, e... mai detaliat fantezia persoanei, sigur urmează a lua în calcul că nici dumneavoastră nu urmează să abuzați de careva drepturi, din cîte cunosc, dacă nu sunt careva modificări recente, este posibil de a ieși cu minorul peste hotare pentru o perioada scurtă de tim, cum ar fi la odihnă sau alte deplasări, insa pentru stabilirea domiciliului acestuia peste hotare va fi necesar acordul persoanei.

Cît ține de plata pensiei alimentare, pentru a majora suma, urmează să contabilizați și probați existența de cheltuieli pentru întreținerea copilului, și ulterior să vă adresați instanței cu solicitarea de majorare, în acest sens fiind emisă o hotărîre.

Tot ce nu e posibil de soluționat amiabil, se soluționează de instanța de judecată.

27 aprilie 2021