Permis arma

27 noiembrie 2019 16

In cazul in care detin o arma legal in RM, pot trece frontiera cu ea?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua!

Iată ce prevede la acest capitol Legea RM cu privire la regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă, nr.130/2012:
1. Introducerea pe teritoriul şi scoaterea de pe teritoriul Republicii Moldova a armelor şi a muniţiilor ce urmează a fi autorizate şi/sau declarate sînt permise de către organele Serviciului Vamal... mai detaliat numai dacă sînt însoţite de permisul de transfer sau de permisul de transport al acestora (art.4 alin.(11) din lege);
2. Persoana care deţine, în condiţiile prezentei legi, arme letale şi neletale supuse autorizării şi care doreşte să călătorească în străinătate cu ele poate solicita serviciului abilitat al Ministerului Afacerilor Interne eliberarea unui permis de transport al armelor în vederea perfectării formalităţilor vamale la ieşirea de pe teritoriul ţării (art.20 alin.(1) din lege);
3. Permisul se acordă în cazul cînd solicitantul întruneşte următoarele condiţii:
a) este titular al unui permis de armă pentru armele şi muniţia cu care intenţionează să călătorească în străinătate;
b) prezintă motivele călătoriei sale în străinătate cu armele şi muniţia pentru care solicită eliberarea permisului (art.20 alin.(4) din lege).

Dacă sunt respectate condiţiile de mai sus atunci nu văd probleme la scoaterea acesteia de pe teritoriul RM. Important e ca la întoarcere în RM să aveţi aceasta armă, precum şi actele emise de MAI şi organul vamal în legătură cu scoaterea armei din ţară.

28 noiembrie 2019