Permis de conducere suspendat

12 mai 2024 3

Bună ziua. Mi-a fost suspendat permisul de conducere moldovenesc în România pentru 90 zile. Pot să-mi perfectez altul în Moldova și să conduc cu el prin România?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Petru Caraman
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună ziua,

Da, puteți solicita și obține un permis de conducere în Republica Moldova, întrucât aceasta este o procedură legală și separată de cea din România. Cu toate acestea, aș dori să subliniez că acest lucru ar putea să nu fie o soluție recomandabilă din următoarele motive.

Atunci când depuneți cererea pentru... mai detaliat eliberarea unui nou permis de conducere în Republica Moldova, trebuie să declarați motivul pentru care solicitați un nou permis. Din motive evidente, este de așteptat să indicați că ați pierdut permisul anterior. Mai mult, veți fi obligat să completați o declarație pe propria răspundere în care afirmați că ați pierdut permisul.

Autoritățile românești și cele moldovene au un schimb de informații eficient și bine stabilit. În consecință, informațiile despre suspendarea permisului dumneavoastră în România vor fi transmise autorităților din Republica Moldova.

Astfel, în situația în care solicitați și obțineți un nou permis de conducere în Republica Moldova, puteți fi considerat că ați furnizat informații false. Acest lucru ar putea atrage eventuale consecințe legale, inclusiv sancțiuni pentru declarații false sau frauduloase.

În concluzie, deși din punct de vedere tehnic este posibil să solicitați un nou permis de conducere în Republica Moldova, nu vă recomand să recurgeți la această soluție.

13 mai 2024