Permis MD, masina RO

28 ianuarie 2019 230

Masina cu numere de Iasi apartine tatalui meu (detine toate actele romanesti), mi-a facut procura de conducere pe teritoriul RM si peste hotare. La iesirea pe la punctul vamal Criva mi s-a aplicat amenda in marime de 2.100 lei pentru depasirea termenului de 180 zile (183 zile wincod, 176 zile dupa numere) cu imposibilitatea introducerii inapoi in RM. In baza la ce mi-au aplicat amenda, atata timp cat detin pasaportul RO, permis MD?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Nu e vorba în deținerea doar a pașaport RO, tatăl este înregistrat cu viza de reședință în RO? D-str dețineți doar pașaport, avînd viza de domiciliu în RM.
Astfel, dacă la vamă avea să iasă cu auto tatăl, atunci fără probleme.

Buna,
Aflarea auto cu nr straine se face pe... mai detaliat urmatoarea periodă
Urmează a vă afla pe teritoriul RM pe o perioadă de 180 zile un interval de 12 luni consecutive.

Dreptul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile pe an îl vor avea doar autovehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul, cu condiţia achitării vinietei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre.

28 ianuarie 2019