Persoana neangajata in campul munci depisteaza ca este asigurata cu statut de elev inca din 2009. Cine poarta raspundere de eroarea comisa la CNAM?

6 decembrie 2018 52

Nu sunt angajata in campul muncii deja de doua luni, azi am depistat ca figurez ca persoana asigurta. Am telefonat la CNAM si am intrebat "de ce?", mi s-a raspuns ca eu figurez ca persoana angajata de categoria 06, datele ce sunt prezentate de institutia de invatamint pe care am absolvit-o inca in 2009. La intrebarea cine poarta raspundere pentru eroarea comisa, mi s-a cerut sa sun singura la secretara institutiei si sa-i zic sa dea corectare. Intrebarea este: oare eu port raspundere de eroarea comisa, cine trebuie sa inlature aceasta greseala si unde pot apela pentru a o solutiona in cazul lin care CNAM spune ca ei nu au nici o vina? Si daca in prezent eu sunt insarcinata, sotul poate sa beneficieze de concediu pentru ingrijirea copilului?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vladimir Palamarciuc
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Daca e greseala - urmeaza sa fie corectata de catre CNAM sau organul teritorial la CNAM. Tata copilului poate lua concediu pentru ingrijirea copilului- vedeti Legea 289/2004, in special articolele 6 si 18 (2). Dar tineti cont ca CNAM si CNAS sunt institutii diferite, iar plata pentru concediu de ingrijire... mai detaliat a copilului (exemply pina la virsta de 3 ani) se face prin fondul asigurarilor sociale, nu celor medicale.

7 decembrie 2018