Plata salariului in cazul reangajarii in perioada concediului de ingrijire a copilului

5 mai 2018 41

Buna ziua. M-am intors la serviciu in perioada concediului de ingrijire a copilului pana la virsta de trei ani, fiind angajata cu program partial de munca (7 ore pe zi). In unitatea in care activez se achita salariu de functie lunar. Cum se va calcula salariul de functie in cazul in care lucrez 7 ore pe zi. Este corect ca in contractul individual de munca sa fie indicata o suma, fiind specificat si faptul ca lucrez 7 ore pe zi, iar de facto in fiecare luna sa se calculeze salariu diferit in functie de numarul de ore efectiv lucrate in luna respectiva? Mentionez ca nu activez la institutie bugetara sau intreprindere de stat. Multumesc pentru raspuns.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

Ludmila, salariul se va achita proportional timpului lucrat. Vedeti art. 97 alin. (3) din Codul muncii http://lex.justice.md/md/326757/

Astfel, cuantumul salariului achitat de către angajator Dvs este modificat odată cu modificarea duratei timpului de muncă. Perfectarea regimului timpului de muncă parțial și ajutarea cuantumului remunerării în legătură cu acesta, se... mai detaliat vor efectua prin semnarea de către Dvs si angajator a unui acord suplimentar la contractul individual de muncă. Acest acord fi in vigoare pina la expirarea concediului social sau, mai devreme, daca Dvs depuneti o cerere scrisa la angajator de reluare a activitatii in regimul de munca deplin.

5 mai 2018