Plati cheltuieli judecata in timpul darii in plata imobil

26 octombrie 2017 93

Buna ziua! Va aduc la cunostinta si spre evaluare urmatoarea speta, fata de care va rog a-mi transmite o opinie juridica:
Am demarat un proces in 2014 pe clauze abuzive dintr-un credit ipotecar (luat in 2008) contra unei banci, care insa a primit castig de cauza, prin sentinta definitiva, in februarie 2017.
In luna iulie 2017 am demarat procedura de dare in plata a acelui imobil, procedura contestata in justitie de banca, iar la sfarsitul lunii septembrie a.c. am primit notificare de la banca sa platesc, in maxim 30 zile, cheltuielile de judecata pentru procesul pierdut.
Am intocmit o hirtie in urma cu 2 saptamanii catre banca prin care am reiterat ca in timupl darii in plata nu se pot face niciun fel de platii care izvorasc din acel contract, dar banca a refuzat in scris aceasta argumentatie, ca fiind neintemeiata si ca va demara procedura de executare silita in caz de neplata in termen.
Ce este de facut in acest caz? Sa platesc in termenul stipulat sau sa merg inainte cu neplata pana la decizia justitiei in privinta darii in plata.
Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Octavian Cazac
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul imobiliar

Contractul de credit este pe legea R. Moldova sau legea României?

27 octombrie 2017