Plecare peste hotare cu copilul minor

20 octombrie 2023 3

Salut! Vreau să plec cu copilul minor peste hotare. Copilul poartă numele tatălui, eu port familia pe care o am de la naștere. Cu tatăl copilului nu am fost căsătoriţi oficial.
Prin instanţa de judecată domiciliul copilului este stabilit cu mine, iar tatăl trebuie să achite pensia alimentară. Cu toate acestea, acesta nu achită nimic de un an jumătate și nici nu a cerut să fie stabilit un orar de întrevederi cu copilul. În această situație, pot pleca cu copilul peste hotare fără acordul tatălui?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Mihaela, tot depinde în ce relații vă aflați cu tata copilului, dacă sunt amabile, DVS puteți să-l convigeți să miargă la notar și să dee acordul pentru a permite ,ca copilul să iasă cu DVS după hotarele țării. DVS sunteți în drept să-i puneți condiții concubinului, ca el să... mai detaliat vă miargă la întâmpinare, iar DVS să nu insistați la pensia alimentară, trebuie de petrecut discuții. În caz dacă, concubinul se opune, eu vă propun să vă folosit de Legea nr. 269 din 09.11.1994 ” Cu privire la eșirea și intrarea în R.Moldova ” art. 1 al.2- cum pot intra-eși din țară a copilului minor; art. 3 al.5 în cazul în care unul din părinții copiilor în vârstă de până la 18 ani nu acceptă ieșirea acestora din R.M., refuzul se constă în instanța de judecată de drept comun.

21 octombrie 2023