Este posibil sa depun plangere la politie pentru invinuiri pe nedrept?

20 iunie 2018 8

Buna ziua. Am vrut sa ma interesez daca e posibil sa depun o plingere pentru ca am fost acuzata pe nedrept. Incepind cu noiembrie 2016 pana in martie 2017 am lucrat la o intreprindere. Am aflat ca sunt insarcinata si atunci a inceput cosmarul. Am fost concediata pe articol si invinuita la politie de furt in suma de 40.000 de lei. Am fost purtata pe drumuri (fiind insarcinata) pe la politie, in judecati, am dus sarcina foarte greu. Dupa ce politia a investigat, neavand dovezi, s-a inchis cazul si eu deja linistita mi-am dus sarcina pina la capat. Am nascut un copil problematic si acum ca are jumate de an, as putea sa ies din casa sa fac ceva. Intrebarea mea: este posibil sa depun plangere la politie pentru invinuiri pe nedrept, concediere pe articol si sa primesc despagubire pentru daune morale? Unde ma adresez si cum fac, ca bani de avocati nu am. Sunt intr-o situatie foarte grea, dar nu vreau sa las asa, pentru ca din cauza lor am un copil bolnav si nelinistit.
Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bună ziua,
Este posibil de a face plîngere în acest sens, adică este vorba de declarații false sau mincinoase în cadrul unei cauze penale.
Menționez că asemenea gen de cauză examinată de poliție, dacă se constată încălcările despre care vorbiți, ar servi temei de înaintare a unei acțiuni de încasare a prejudiciului... mai detaliat moral și eventual material.
Teoretic este posibilă aventura, practic nimeni nu poate garanta 100% cîștiga.

21 iunie 2018