Poate fosta soacra sa ma dea in judecata?

24 mai 2017 33

Poate fosta soacra sa ma dea in judecata ca nu-i permit sa vada nepotii la gradinita, mentionez ca acasa ii permit sa vina sa ai vada?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Viorica Chirnicinii
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei

Buna ziua, Inna. Codul familiei prevede dreptul bunicilor, fraţilor şi surorilor copilului de a comunica cu acesta. Dacă părinţii copilului sau unul dintre ei le refuză bunicilor, fraţilor şi surorilor copilului de a comunica cu acesta, ei sunt în drept a se adresa autorității tutelare de la domiciliul copilului,pentru a... mai detaliat stabili un program de întrevederi.
Modalitatea de depunere şi examinare de către autoritatea tutelară a cererii cu privire la stabilirea programului de întrevederi cu bunicii, fraţii şi surorile copilului este aceeaşi cu cea descrisă în cazul părintelui ce locuieşte separat de copil. Cererea cu privire la stabilirea programului de întrevederi cu copilul al bunicilor, fraţilor şi surorilor lui poate fi respinsă numaiîn cazul existenţei unui pericol pentru viaţa şi sănătatea copilului, pentru dezvoltarea lui spirituală.
Dacă părinţii sau unul dintre ei vor neglija decizia autorităţii tutelare, persoanele interesate pot porni în instanţa judecătorească o acţiune privind înlăturarea obstacolelor de comunicare cu copilul.

25 mai 2017