Polițistul are dreptul să-mi pună o amendă dacă am aruncat o sticlă goală pe drum?

28 martie 2018 57

Bună. Am scăpat o sticlă goală în mijlocul drumului și nu am mai apucat să o iau înapoi. Un polițist m-a văzut, m-a oprit și mi-a pus o amendă, conform nu știu cărei legi. Are el dreptul să facă așa ceva?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Buna Ivan,
Vedeți care e faza ca dvs în primul rând cu siguranță nu ați scăpat-o, ci ați aruncat-o la nimereală, acolo unde s-a potrivit în acel moment.
Mai mult ca atât dvs singur în titlul postării indicați că sticla a fost aruncată, după care menționați precum că aceasta a căzut... mai detaliat și nu ați apucat să o mai ridicați.
Atât timp cât mergeți la un medic sau la un avocat spuneți "adevărul gol goluț" altfel tratamentul sau soluția propusa de avocat nu va fi potrivită pentru problema dvs.
Da polițiștii au drept să vă oprească și să vă întocmească un proces-verbal cu privire la contravenție, deoarece o asemenea încălcare a normelor sociale se taxează potrivit prevederilor Codului Contravențional al Republicii Moldova.
Dacă va uitați în procesul verbal cu privire la contravenție pe care îl aveți o sa vedeți care este normala legala care a fost încălcată de către dvs., iar accesînd linkul de mai jos o sa găsiți norma și ce prevede ea.

http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=369412

28 martie 2018
Arsen Saruhanean
  • Student
  • Dreptul penal

Este evidentă încălcarea Articolului 149 din Codul Contravențional al RM - Poluarea mediului cu cauzarea de prejudicii , și anume poluarea terenului cu deşeul de menajere, ce a cauzat prejudiciu, dacă această acțiune nu constituie infracțiune,
se sancţionează cu amendă de la 24 la 36... mai detaliat de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

28 martie 2018