Postari foto-video

20 decembrie 2018 39

Buna ziua. Eu vreau sa va intreb: pot fi tras la raspundere din cauza ca am postat pe internet o poza cu un adolescent care mi-a raspuns urat cand l-am rugat sa ofere locul, deoarece in transportul public primele zece locuri sunt pentru persoane in virsta, copii pana la 7 ani, femei insarcinate si invalizi? La care el mi-a raspuns "cine esti tu aici sa imi spui ce sa fac?" Eu l-am pozat si l-am postat pe o retea de socializare intr-un grup facut de mine.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Andrei,

Țin să vă menționez că în cazul în care persoana respectivă este minoră atunci pentru postarea fotografiei cu fața acestuia urma să aveți consemțământul părinților.

Utilizarea imaginii unui minor fără consimțământul părinților este o încălcare a dreptului la respectarea vieții private și de familie. În cauza Bogomolova împotriva... mai detaliat Rusiei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că a fost încălcat articolul 8 din Convenția europeană a drepturilor omului. Cauza se referă la publicarea unei fotografii cu un minor, fără permisiunea părinților.20 decembrie 2018