Pot actiona in judecata atacatorul iertat de mine pentru nerespectarea promisiunii de a repara prejudiciul?

27 mai 2017 27

Pot sa trag la raspundere o persoana de care am fost maltratata cu ceva timp in urma (aproximativ un an) am avut trauma foarte mare la cap din cauza careia am stat citeva zile bune in spital si in urma acestei traume am tensiune foarte majora, de la spitalul unde am fost internata a fost transmisa imformatia la politie unde a fost inaintat un dosar penal pe numele faptuiltorului . Am fost telefonata de nenumarate ori de catre acesta persoana cu tendinta de a-i da iertare ca nu si-a dat seama de ce a facut, caci era sub influienta alcoolului, cu toate ca ma simteam foarte rau mi-a fost mila de el caci era tinar si nu vroiam sa ajunga dupa gratii din cauza unei prostii si am mers la sectorul de politie unde am scris ca nu am pritentii, caci am ajuns la bun acord cu faptuitorul sa-mi plateasca toate tratamentele si un sanatoriu pentru a-mi restabili sanatatea citusi de putin, mentionez ca el mi-a cumparat doar un singur tratament in suma de aproximativ 500 lei, insa de celelalte cheltuieli si-a asumat raspunderea ca va oferi recompensa .. pina in ziua de azi ma amina .. am ajuns la aceasta decizie pentru al trage la raspundere deoarece la momentul dat ma simt rau din cauza acestei tensiuni la cap! As dori oricare imformatie despre ce pot face mai departe si daca pot trage la raspundere acest om?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Împăcarea cu învinuitul, atrage, atunci cînd este permisă, încetarea urmăririi penale. Deci, se exclude posibilitatea pt Dvs de a depune plângere la Poliție repetat pe acest fapt, pentru că nimeni nu poate fi urmărit de doua sau mai multe ori pentru aceeași faptă.
Dacă aveți o Tranzacție de împăcare, puteți să... mai detaliat vă adresați în instanța de judecată în ordine civilă, unde solicitați încasarea sumelor conform tranzacției.
În lipsa acesteia, soluția este la fel în adresarea în instanță, dar cu solicitarea de a vă fi recuperat prejudiciul material și moral cauzat prin infracțiune. (faptul împăcării confirmă că a fost săvârșită infractiunea) in acest caz aveți neviie sa demonstrați cheltuielile avute sau necesar de a fi suportate, precum și să demonstrați suferintele fizice și psihice (prejudiciul moral). Succes!

28 mai 2017