Pot conduce un autoturism inregistrat in PMR daca sunt locuitor al teritoriului din stanga Nistrului

10 noiembrie 2018 100

Salut! Sunt 2 sate care sunt sub administratia RM pe malul stang al Nistrului (Cocieri, Molovata Nouă). Pot eu conduce un automobil cu numar de inmatriculare PMR, daca permisul este moldovenesc? Undeva auzisem ca locuitorilor din stanga Nistrului li se permite, chiar daca au permis moldovenesc. Multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

conform Anexei 5 la Legea 764/2001 (http://lex.justice.md/md/312874/), Cocieri si Molovata Noua nu fac parte din unitatile administrativ-teritoriale din stanga Nistrului. Din cate cunosc, sunt si alte localitati din stanga Nistrului care au fost pastrate sub administratia Chisinaului - este vorba de teritoriile în hotarele administrativ-teritoriale ale comunelor Cocieri (satele Cocieri... mai detaliat şi Vasilievca), Corjova (satele Corjova şi Mahala), Coşniţa (satele Coşniţa şi Pohrebea), Molovata Nouă (satele Molovata Nouă şi Roghi), ale satelor Doroţcaia şi Pîrîta din raionul Dubăsari.
In consecinta, locuitorii acestor sate se considera cu domiciliul in Republica Moldova.
Începând cu 1 aprilie 2017 este înterzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender în cazul conducătorilor care dețin permis de conducere al Republicii Moldova și domiciliază pe teritoriul Republicii Moldova. (Legea nr. 131-XVI din 7 iunie 2007 privind siguranţa traficului rutier)

10 noiembrie 2018