Pot depune contestație?

17 aprilie 2023 96

Bună ziua. Am o mașină înmatriculată în România. Astăzi am fost oprită fără motiv. Aveam toate actele în regulă și, cu toate acestea, mi-au dat amendă pentru că nu aveam asigurarea mașinii pe suport de hârtie, ci în format electronic. Argumentul agentului de poliție a fost că proprietarii mașinilor înmatriculate în alte țări sunt obligați să aibă actele în original întrucât acestea nu pot fi “verificate în sistem“, cum se face in cazul asigurărilor emise in Moldova.
Eu i-am explicat domnului că nu exista nici o diferențî între asigurarea în format electronic sau cea de pe hârtie pentru că asigurarea este făcută online și dacă ar fi fost imprimată, ar fi aratat 100% la fel. Astfel, faptul că aș fi avut hârtia nu ar fi schimbat cu nimic situația. El mi-a spus că trebuie să vadă ștampila umedă (care nu mai e obligatorie).Țin să precizez că valabilitatea asigurărilor emise în România se verifica online din orice colț al lumii. Aș dori să știu dacă pot cere și daune morale pentru că am fost oprită și pentru că am primit amendă fără motiv. Pentru a depune contestație ar trebui să-mi modific programul de muncă, să trec vama și să parcurg o distanță considerabilă.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua. Puteți depune o contestație în termen de 15 zile. Dacă nu aveți posibilitatea să o depuneți în RM, atunci puteți angaja un avocat sau să transmiteți contestația prin poșta terestră.
Daunele morale se solicită în proces judiciar separat.

18 aprilie 2023