Pot depune o plângere pentru faptul că cineva mi-a spart parbrizul?

14 decembrie 2020 22

Buna! Vă rog să ma ajutați cu un sfat! Am parcat mașina, ca de obicei, lângă serviciu într-un loc care nu încălca nici o regulă de circulație! Seara un coleg de serviciu m-a alertat precum ca cineva arunca sticle goale din clădirea de alături și să îmi iau masina ca sa nu o lovească! Dar din păcate a fost stricat parbrizul! Am reușit să fac poze ca dovezi. Întrebarea mea este: dacă depun o plângere la poliție, va fi vreun folos? Mulțumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna d-na Natalia, eu vă aduc la cunoștință ce spune Codul penal Articolul 197. Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor
(1) Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii mari,
... mai detaliat se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de 240 de ore.
(2) Aceleaşi acţiuni:
a) săvîrşite prin incendiere, explozie sau prin o altă modalitate periculoasă;
b) săvîrşite din motive de ură socială, naţională, rasială sau religioasă;
c) săvîrşite asupra unei persoane în legătură cu îndeplinirea de către aceasta a obligaţiilor de serviciu sau obşteşti;
d) care au provocat din imprudenţă decesul persoanei
se pedepsesc cu închisoare de pînă la 6 ani.
(3) Distrugerea sau risipirea bunurilor băncii de către administratorul acesteia în procesul de administrare,
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 5 ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 8 ani . D-na Natalia, lege cere să fie cauzat un prejudiciu mare, adica în jur de peste 200 000 lei, o să puteți dovedi așa ceva, char dacă poliția o să constate de unde a zburat sticla și dacă a fost intenționat și alte circumstanțe. Sînteți în stare să întocmiți o așa cerere la poliție, dacă nu sînt disponibil să vă acord un așa ajutor, contactați la tel. 068669950, succese.

15 decembrie 2020