Pot eu cere intoarcerea avansului?

14 august 2017 226

Buna ziua! In data de 08.07.2017 am apelat la serviciile unui domn care se ocupa cu inchirierea apartamenteleor. Mi-a aratat citeva apartamente, din care nu mi-a convenit niciunul. Dar mi-a zis ca are unul, dar nu poate sa mi-l arate din motiv ca are gazdasi la moment si mi l-a aratat doar pe poze. Am fost de acord sa-l rezervez pentru data de 09.08.2017 si mi-a cerut un avans de 50 euro. Ca recipisa mi-a trimis un sms de pe telefonul lui, in care a scris ca a primit de la mine suma respectiva ca avans pentru apartament si copia de la buletin. Pe data de 20.07.2017 persoana pentru care am rezervat apartamentul mi-a comunicat ca din pacate nu mai poate veni in tara si mi-a spus sa anulez rezervarea. L-am sunat pe acest domn, i-am lamurit situatia si l-am intrebat daca poate sa-mi restituie avansul. El mi-a spus ca mi-l restituie, doar sa-l sun peste 2 zile. L-am sunat de nenumarate ori si de fiecare data raspunsul a fost unul si acelasi: sa-l sun peste citeva zile si se va rezolva. Intrebarea mea este: pot eu in asa caz sa cer restituirea avansului? Multumesc!

Jurist comments 1

Download discussion
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua.
Desigur o puteți face. Expediații o somație prin posta electronică și prin sms la telefonul de contact pe care îl cunoașteți, solicitând ca în cel mult 7 zile calindaristice să vi se întoarcă avansul, în caz contrar vă veți adresa în instanță de judecată și el va fi... mai detaliat nevoit să suporte consecinţele negative: încasarea procentelor, taxa de stat, cheltuielile pentru asistenţa juridică suportate etc.
Dacă nu întoarce avansul până la data limită indicată în somație, atunci accesați această pagină de web http://yavo.md/rom/raspunsuri/v/cum-as-putea-scoate-banii-de-la-un-om-care-imi-este-dator.
Mult succes!!!

14 august 2017