Pot fi luate aduse ca dovada in instanta datele de la GPS privind viteza de circulatie a masinii in deplasare?

6 septembrie 2020 274

Am fost oprita de un inspector al politiei de patrulare pentru ca as fi depasit limita de viteza admisibila de 90 km/ora. Masina lor echipata cu radar se deplasa in directia opusa mie, la o curba destul de mare, la un unghi de aproximativ 50 grade. Eu sunt absolut sigura ca viteza mea de deplasare era in jur de 70 km/ora. Mi-au facut proces la 110 km/ora. Pe radar am vazut viteza de 110, dar in acel moment masina mea nu se vedea, au oprit secventa video la 77 km/ora (am facut foto la radarul cu masina mea si viteza de 77 km). Ma deplasez in fiecare zi cu masina de serciciu care este echipata cu GPS. Persoanele responsabile de la companie au verificat viteza la ora respectiva (56-70 km ora), precum si pe parcursul intregii zilei, unde am ajuns la cel mult 96 km/ora. Vreu sa contestez procesul-verbal. Pot fi folosite ca dovada in istanta datele de la GPS? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
daca emițătorul GPS este certificat metrologic, datele de pe acesta constituie probe corespunzătoare în sensul contestării, totodată, urmează a studia și probele celor de la poliție, or, lipsa unei clarități în anexa foto, se interpretează doar în favoarea dumneavoastră, astfel urmînd ca decizia de sancționare să fie anulată.
contestația urmează... mai detaliat a fi depusă în termen de 15 zile din data cînd ați făcut cunoștință cu decizia de sancționare.

7 septembrie 2020