Pot folosi o masina cu nr. romanesti in Republica Moldova

11 decembrie 2021 405

Buna ziua! Pot sa circul in Moldova cu o masina inmatriculata in Romania fara sa o mai inscriu, eu fiind cetatean roman? Si pe ce perioada? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Student
  • Dreptul penal
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii
  • Dreptul familiei

Salutare Robert,
În conformitate cu prevederile art. 184^1, Cod Vamal și art.10, Legea 1569/2002, termenul de aflare pe teritoriul țării a mijloacelor de transport declarate prin acțiune și plasate sub regim vamal de admitere temporară nu poate depăși 180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive.

Excepție : mijloacele de... mai detaliat transport auto introduse pe teritoriul vamal de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin și care dețin permis de conducere emis în ţara în care au domiciliu, declarate prin acțiune, se pot afla pe teritoriul vamal al Republicii Moldova pe un termen de până la 3 ani.

Nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară a mijloacelor de transport declarate prin acțiune se sancționează cu amendă de la 60 la 90 de unități convenționale, cu obligarea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Mijloacele de transport auto pentru care a expirat termenul acordat sunt identificate și aduse de către poliție, poliția de frontieră sau echipele mobile ale Serviciului Vamal către cel mai apropiat birou vamal sau post vamal de frontieră. Cheltuielile de escortare a mijlocului de transport auto sunt acoperite de către persoana fizică care a încălcat termenul de aflare a autoturismului pe teritoriul RM.

Totodată, persoanele care nu au scos la timp din țară mijloacele de transport declarate prin acțiune nu au dreptul să introducă pe teritoriul Republicii Moldova alte mijloace de transport.

Succes!

12 decembrie 2021