Pot întoarce judecata după ce au trecut 9 ani?

21 aprilie 2022 48

Buna ziua. Noua ani in urma s-a intamplat un accident, în urma caruia a decedat mama mea. Accidentul a fost provocat de o doamna care nu avea permis de conducere. A avut loc judecata, bunica (mama decedatei) a iertat-o, cu conditia ca doamna mentionata va achita lunar o suma de bani. Aceasta insa nu plateste cu regularitate suma convenita. Ce putem face? Putem intoarce judecata?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii

Buna Renata, am mai multe întrebări cauza cu accidentul a ajuns în judecată ? A fost pronunțată vreo sentință de condamnare ? Judecata s-a pronunțat în privința încasării prejudiciul material ? Sau la voi a fost o înțelegere verbală, dacă a fost așa, atuncea nu sunteți în drept , ca... mai detaliat peste 9 ani să mai faceți ceva. Eu vă aduc la cunoștință ce spune Codul civil PRESCRIPŢIA EXTINCTIVĂ

Articolul 391. Termenul general de prescripţie extinctivă

(1) Termenul general în interiorul căruia persoana poate să-şi apere, pe calea intentării unei acţiuni în instanţă de judecată, dreptul încălcat este de 3 ani.

(2) Acţiunile privind apărarea drepturilor personale nepatrimoniale se prescriu numai în cazurile expres prevăzute de lege.

22 aprilie 2022