Pot sa ajung la o intelegere cu executorul judecatoresc?

23 august 2019 120

Buna ziua. Am luat un imprumut de 15.000 lei, acum s-au adunat datorii de 63.000 lei. Colectorii de datorii au transmis dosarul in judecata. Eu vreau sa achit, dar nu pot achita suma totala, deoarece am un salariu de 5.000 lei, plus sotiea sta acasa in concediu de maternitate si avem un copil mic de 8 luni. Spuneti-mi, va rog, este posibil sa ajungi la o intelegere cu executorul judecatoresc ca sa achit aceasta suma in 2-3 ani, cate putin in fiecare luna? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
 • Jurisconsult
 • Dreptul afacerilor

Buna ziua Alexei,

Vă sfatui sa faceti o intelegere cu creditor la etapa judiciara si sa incheiati o tranzacție de împăcare. Puteti stabili un grafic nou de rambursare a datoriei. Trebuie doar sa negociati cu creditorul.

Sigur e posibil de facut asta si la etapa de executare. Însă la aceasta etapa vor... mai detaliat fi cheltuieli suplimentare pentru serviciile executorului etc.

Tinind cont de suma datorata, termenul de 2-3 ani este ireal. Cred ca maxim ce puteti negocia asta 6 luni sau 1 an.

Daca aveti nevoie de consultatie detaliata va sunt la dispozitie.

O zi buna sa aveti!

23 august 2019
Igor Brinișter
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul familiei
 • Dreptul imobiliar
 • Dreptul afacerilor
 • Alte domenii
 • Dreptul penal
 • Dreptul muncii
 • Alte contravenţii

Bună ziua!

În cazul în car enu vă permiteți un avocat cu plată adresați-vă la CNAJGS și solicitați acordarea unui avocat la cerere și încercați să reduceți clauza penală și ale costuri impuse de către Organizația de Creditare Nebancară prin contract. Probabil ar fi cazul să faceți trimitere buna credință și... mai detaliat bunele moravuri pentru a scade costul creditului/împrumutului contractat de către Dvs.

Ar fi cazul să fie analizate prevederile contractuale și circumstanțele în care a fost încheiat pentru a determina dacă există sau nu clauze abuzive.
La fel vă puteți adresa la Agenția Protecției Consumatorului și Supravegherii Pieței pentru a constata că anumite clauze sunt abuzive dacă este cazul.
În eventualitatea identificării clauzelor abuzive Dvs. putețin înainta o acțiune reconvențională în cadrul procesului de încasare a datoriei, fie o puteți înainta di start și solicita din start instanței de judecată constatarea clauzelor ca abuzive și anularea acestora, ceea ce va duce la reducerea mărimii plății.
Drept temei de a constata caracterul abuziv al unei clauze servește faptul negocierii acestei clauze sau nu; este sau nu acesta un contract de adeziune, are clauze contractuale standard sau nu.
Accesînd link-ul de mai jos dați vedeți datele de contact necesare pentru a vă adresa în scopul oferirii unui avocat la cerere care, acordă asistență juridică garantată de stat:
www.cnajgs.mdSucces.

23 august 2019